treasure island

marou marou4 marou2Det bruna guldet kallas kakaon som kommer från Treasure Island, eller Tan Phu Dong som ön heter på vietnamesiska, vilket betyder ”den nya rikedomen i öst”. Ön är svår att ta sig till och man tar sig endast hit med båt, landskapet här är grönt och frodigt vilket möjliggör inkomsterna från kakao och honung för invånarna. Då honungsbina är känsliga för bekämpningsmedel tvingas odlarna att vara ytterst restriktiva mot sådana, vilket gör kakaon nästintill ekologisk odlad. Chokladen i Treasure Island kallas för Single Orgin, vilket betyder samma ursprung, som syftar på att alla kakaobönor kommer från samma ö. I en Single-Orgin choklad känner man hur kakaoträdens odlingsmiljö ger bönorna helt unika smakkaraktärer.

Marou Treasure Island är välbalanserad, mild och fyllig i smaken. En tydlig nötighet och en viss sälta. Kakaohalten är 75%.

Eftersom förpackningen är fin och lite lyxig passar den utmärkt som en present vid middagsbjudning eller varför inte plocka fram den till kaffet på Nyårssupén:-)