pippi på de sju haven

I torsdags var det världspremiär för Pippi på de sju haven på Intiman i Stockholm. En ärofylld föreställning att bjuda in gäster till. Extra kul att självaste Pippi; Inger Andersson kom 🙂

IMG_3322 IMG_3319pippi1

wonderland

Besökte Kirsty Mitchells utställning; Wonderland på Fotografiska i torsdagskväll. En utställning som hon påbörjade för att bearbeta bortgången av hennes mamma. Wonderland påminner om en förtrollande dröm som för en bort till sagornas värld.

Hon sa i sitt tal under kvällen att denna förtrollande värld, bakom kameralinsen, mellan fantasi och verklighet hjälpte henne att ta sig igenom den smärta hon kände efter sin mamma och det var så skapandet av Wonderland kom till. En resa som tog henne fem år.

IMG_2870 IMG_2879 IMG_2881Utställningen visar totalt 74 fotografier, vilka också finns i hennes bok Wonderland.

IMG_2887Även drinkarna igår var förtrollande, både utseende- och smakmässigt, samt bordet de serverades på som var gjort av blommor klädda i is.

IMG_2875…det slank ner både en och två…

IMG_2895 IMG_2898

dining

Det var ett tag sen som jag tipsade om restaurangbesök. En av anledningarna beror på att jag helt enkelt inte tagit några foton på varken stället eller maten som jag besökt. Men nu tänker jag strunta jag i det och lägger upp två slabbiga bilder för att jag så gärna vill rekommendera två ställen; Grus Grus och Tako.

IMG_2143-2Grusgrus ligger bredvid Tranan på Odenplan och öppnades i april. Ett litet mysigt ställe som serverar mindre rätter. Jag valde en supergod burrata med skinka och dadlar samt en kålsallad som inte heller var en besvikelse, utöver det fanns en gedigen vinlista och kunnig personal – och hyfsade priser! Gå dit! 🙂

IMG_2590-2Tako, granne med Vassa Eggen.

Herregud, jag vet! Bilden ger avsmak men jisses så gott det var! Takos Tasting Menu med passionfrukts mousse till efterrätt! Ät den så förstår du! Den enda missen vi gjorde var att ta ett bord kl 21.30…aningens sent för den typ av middag.

Efter middagen kan jag rekommendera baren Charles som ligger bredvid 🙂