naive

Mörk ekologisk choklad med bipollen och honung som bryts av med smaktoner av skog och mossa. Farligt god!!! Perfekt på eftermiddagen, en måltid eller när som då sötsuget träder in 🙂

P1260023 P1260024 P1260026Inte bara väldigt god, fin också!!

couleur de l’amour

Jag ser rött och adderar gärna det iform av en accessoar, ett klädesplagg, ett par skor, en sjal, som läppstift och/eller på tallriken.

P1250998Foto från gamla stan i Nice

serrött
IMG_7634Favoritomeletten fanns  på Fleur Café i Nice

IMG_7735På marknaden i gamla stan (Nice)

IMG_7881En svettig dag i Monaco

IMG_4912Helgens kräftfest!

in nature

”There is no wifi in the forest, but I promise you´ll find a better connection”

Ledord från en japansk terapimetod som nu nått västvärlden. Både New York Times och Washinton Post har skrivit om den nya hälsotrenden som nu nått Stockholm; skogsbad. Som helt enkelt går ut på att man går ut i skogen och öppnar alla sina sinnen. Det är inte riktigt som en vanlig skogspromand utan man blir hanledd och tvingas sakta ner tempot, detta varvas med lekfulla moment som håller fast närvaron. Denna företeelse växte tydligen fram i Japan på 80-talet och spås bli den nya stora hälsotrenden näst efter mindfullness. Jag har själv inte testat ett handlett skogsbad utan vet bara att jag älskar all form av natur och växtlighet och vet hur positiv inverkan det har för kroppen.

IMG_6819 IMG_6665 IMG_6667

detta blev mitt ”skogsbad” igår ute på Ingarö.IMG_8125

@bianchi café and cycles

Vill trycka på pauseknappen. Varma, ljusa svenska sommarkvällar är svårslagna.
IMG_8105 IMG_8104Tidigare på kvällen åt jag middag på Bianchi som öppnat upp i nya lokaler och med ny meny. Både lokalen och maten överraskade positivt 🙂

 

after sun

Lika viktigt som att skydda sig när man är i solen är det att återfukta huden efteråt. Framför allt är det lugnande och närande om man har bränt sig men nu såhär en vecka senare är det framförallt för om man vill hålla färgen vid liv (den lilla färg som finns kvar). Här är tre favoriter:

IMG_7673Evy After sun mousse – den använde jag främst direkt efter jag exponerats för sol. Sjunker snabbt in huden och återfuktar på djupet. Doftfri.

Aco aftersun milk – den försöker jag använda nu när jag kommit hem. Kräver lite mer ansträngning än moussen då den inte tränger in lika lätt. Doftar fräscht och du känner dig mjuk, len och återfuktad efteråt.

Paradoxe, Beuaté Pacifiqueingen – ingen uttalad aftersun produkt men jag använder den som just nu. Ett oljeserum som återfuktar ordentligt och är skön att applicera direkt när man  har duschat. Man får vänta lite grann innan man klär på sig. Doftar fräscht.