bro hof slott

Åkte förbi Bro Hof Slott Golf Club för en lunch häromdagen. Den fina miljön och stillheten som rådde fick mig nästan på golftankar…

brohof brohof1men denna fick jag nöja mig med en lunch bestående av röding med sommarprimörer- inte alls illa! Och ännu godare till denna utsikt!

brohof3Det bjöds även på fin utsikt inne på damernas.

På mig hade jag en beige byxdress från American Vintage, som jag ska försöka ta en bättre bild på.

depura ibiza

Här kommer äntligen en uppdatering från förra veckans semester på härliga och harmoniska retreatet Depura Ibiza. Beläget högt uppe i bergen, likt en oas av lugn och fridfullhet, var det svårt att förstå att man befann sig på en av världens kanske mest partyfyllda ö.

ibizadeouraUtsikten var milslång och det enda som hördes var ljudet av sjungande syrsor.

P1250278Mapi är fd skådespelerska och driver Depura Ibiza tillsammans med hennes make Rafi sedan fyra år tillbaka. Båda har en bakgrund inom yoga, meditation och kost och valde att uppfylla sin dröm när de hittade huset uppe i bergen. Kärlek och glädje genomsyrar parets energi och det går inte att ta miste på att de har hittat hem…

ibizahängmatta

Depura Ibiza är ett litet och intimt retreat med ca 8 gäster, där olika former av yoga, meditation och massage kombineras.

ibizafördrinkMaten som serveras är ekologisk och mestadels rawfood, allt för att ge kroppen en detox och samtidigt en riktig energiboost.

IMG_0158Dagen började med nässköljning och följdes av ca 90 minuters yoga, oftast ett lugnt pass. Därefter kring elvatiden serverades frukosten, som kunde variera mellan chiapudding, hirsgröt eller någon form av smoothie.

ibizafrukost

ibizalunch1Vid tresnåret dukades lunchen upp, som var dagens största mål.

ibizalunchOch efter dagens andra yogapass var det dags för middag, som alltid bestod av en varm soppa. Klockan hade oftast hunnit passera åtta och hungern var minst sagt påtaglig.

IMG_0181 ibizasunsetSolnedgång och soppa visade sig inte vara en alls så tokig kombo.

ibizamiddagMellan måltider, yoga, meditation och massage fanns det även tid för lite strandliv.

P1250226

P1250237

ibizaemma ibizachakraUtöver den vanliga massagen utfördes även en chakracleanse, salt och olja skrubbades in ordentligt på hela kroppen och sköljdes av genom att man hoppade i havet. Har nog aldrig känt min kropp så len som där och då i havet.

P1250252 P1250398Skämdes bort med mäktiga solnedgångar…

IMG_0114…till den dagliga kvällsmeditationen som hölls på taket.

lazy days

Veckan efter Ibiza har följts upp med sköna svenska sommardagar.

walz1God mat och dryck, samt både svamp och blåbärsplockning.

walz2

ibiza

Det är inte bara sommar och semestertider som har bidragit till min frånvaro här, utan jag har befunnit mig på en plats i bergen där frånkoppling från omvärlden var en del av upplevelsen.

IMG_0104Mer om denna plats kommer…

gro

Mycket grönt och i största möjliga mån närodlat på middagsmenyn hos Gro igår.

gro1Rena smaker, vackra presentationer och otroligt gott!

IMG_9995Ett litet hål i vägen på St Eriksgatan där inredningen är precis som maten; ren och enkel.

summer in the city

Stämningsfullt, avslappnat och generöst när arkitektbyrån Dinelljohansson bjöd in till sin sommarfest. Festen varade in på småtimmarna och hela kvarteret fick smaka på toner från kalaset.

IMG_9899 arkitekt1 arkitekt IMG_9906