mother nature

DSC_3773Cabbage power drink blev morgonens juice.

DSC_3872Kökets vetegräsodling.

DSC_3873 DSC_3874 DSC_3875Dagens matleverans levererades av den här glada och gulliga lille mannen.

DSC_3882Rawfoodlunch bestående av blandad sallad med äpple, ananas och mandeldressing.

DSC_3877 DSC_3886 DSC_3887

bloom by the pool

IMG_1458thailandSå här in på snart fjärde dagen börjar avslappningen och lugnet verkligen kännas av, det är nästan som att jag börjar bli ett med naturen här. De enda ljud som hörs är från olika djur (främst ödlor, fåglar och grodor) och porlande vatten, det kunde lika väl ha varit en avslappningsskiva som någon satt på. Jag borde verkligen försöka spela in…

Det råder ett lugn över hela området och det är ett av de mest avkopplande ställen jag besökt. Inte konstigt att flera av gästerna som jag har träffat och pratat med är här för sin tredje gång.

pool6

DSC_3708

Och ännu mer ”ett med naturen” känner jag mig när jag har denna fina bikinin från Panos Emporio på mig, hade ingen aning om att den skulle vara som ett avtryck av hela det här stället.

DSC_3717DSC_3709blommorpåthailnd blåklocka DSC_3755 DSC_3747Jag har nu uppgraderat mitt kokosvattenintag och är nu uppe i minst två per dag 🙂

raw dining

Köket här är fantastiskt och det är mycket på grund av det som många kommer hit. Bla erbjuds ett brett rawfoodutbud med smoothies, juicer, olika typer av frukostar, sallader och desserter men även tillagad mat går att beställa. Dock är det många som kommer hit för att genomgå deras cleanse. Det är en tredagars fastakur som består av juicer, magmassage, kokosvatten, tarmsköljning och vitaminer, men just den kuren har som sagt inte jag valt att genomgå. Min kur består mer av att frossa i grönt, njuta av naturen och använda yogasalen flitigt.

raw raw1Gårkvällens rawmiddag; zucchinipasta med marinara och pestoröra.

kokosvattenOch till det kokosvatten. Det blir några sådana här per dag…

djungelblommaDSC_3789Att äta och dricka alla deras gröna delikatesser i den här miljön är svårslaget.

exotic detox

kohchangKoh Chang Spa Resort heter platsen som jag befinner mig på, en lummig grön exotisk oas där växt och djurliv påminner om djungeln. Jag ska befinna mig här i drygt en vecka och förhoppningsvis känna mig som en ”ny människa” när jag åker härifrån. Dagarna ska fyllas med avkoppling, massage, yoga, meditation, ångbastu, sol, bad samt gröna delikatesser i mat och dryckesväg. DSC_3750 DSC_3752thespa1 fjärilUppskattar man vacker natur, vilket jag gör, är det här stället verkligen helt fantastiskt.

the trip

thetrip1Landade tidigt igår morse på Bangkoks flygplats. Jag lyckades dessvärre inte få någon sömn på planet så jag kände mig ganska trött när det var dags att kliva av. Vilket det inte alls var läge för då jag mer eller mindre var tvungen att springa för att inte missa mitt andra plan som skulle ta mig till Trats flygplats.

thetripJag hann som tur var, lyckades till och med få med mig en Asian water 🙂 Från Trat var det busstransport fram en färja vidare över till Koh Chang.

imageVäl på Koh Chang blev jag upphämtad av en man från Spa resorten till dit jag skulle. 

me-time is tea-time

DSC_3696Jag drack det här vackra och goda teet; Sweet Chamomile från Joe´s Tea Co igår kväll. Kamomill är känt för sina lugnande och rogivande egenskaper men rekommenderas också vid exempelvis magont då kamomill verkar kramplösande. Så vid nästa mensvärk drick en värmande kopp kamomillte. Utöver det har kamomill även bakteriedödande och inflammationshämmande egenskaper och är även bra att dricka vid bla förkylningssymptom.

DSC_3697

orange fizz

DSC_3680Det fick bli en gammal favorit; Orange Fizz. Har tagit med mig några fler lack så jag kommer med stor sannolikhet att byta kulör under resans gång. Lacket klär sig som sagt lite bättre på ett par solbrända händer…

vacay essentials

packaHär är lite av innehållet ur min resväska. Complete Probio innehåller 70 miljarder bakterier per tablett och när man byter land och bakteriekultur känns det extra viktigt att ta hand om magen.

Utöver tarmbakterier har jag bla med mig nya mönstrade trosor från Hanky Panky, sommarlätta dofter från Panos Emporio, After sun från Aco, Arganolja från Maria Nila och handkräm att ha i handväskan i doften Bal d’Afrique från Byredo.

for one night

imageimageimageimageKaffe på Espressino och läsning om Kleerup som nu ser kleerly och ska inta scenen på Dramaten den 27e April. Synd att föreställningen är slutsåld annars hade jag klickat hem en biljett.image