treasure island

marou marou4 marou2Det bruna guldet kallas kakaon som kommer från Treasure Island, eller Tan Phu Dong som ön heter på vietnamesiska, vilket betyder ”den nya rikedomen i öst”. Ön är svår att ta sig till och man tar sig endast hit med båt, landskapet här är grönt och frodigt vilket möjliggör inkomsterna från kakao och honung för invånarna. Då honungsbina är känsliga för bekämpningsmedel tvingas odlarna att vara ytterst restriktiva mot sådana, vilket gör kakaon nästintill ekologisk odlad. Chokladen i Treasure Island kallas för Single Orgin, vilket betyder samma ursprung, som syftar på att alla kakaobönor kommer från samma ö. I en Single-Orgin choklad känner man hur kakaoträdens odlingsmiljö ger bönorna helt unika smakkaraktärer.

Marou Treasure Island är välbalanserad, mild och fyllig i smaken. En tydlig nötighet och en viss sälta. Kakaohalten är 75%.

Eftersom förpackningen är fin och lite lyxig passar den utmärkt som en present vid middagsbjudning eller varför inte plocka fram den till kaffet på Nyårssupén:-)

the queen of green

tea1 tea2Igår skrev jag om svartkålen som en ”queen of green”, lite lustigt nog så testade jag det här teet från Joe’s idag som utger sig för att vara desamma, men då i tevärlden 🙂 Jag dricker sällan grönt te utan föredrar helst örtvarianter, men detta var gott. ”Queen of green” är mjuk och fyllig i smaken och kommer från Sri Lanka, ett så kallat Ceylonte. Som andra gröna teer minskar det risken för hjärt och kärlsjukdomar, stimulerar fettförbränningen och är rik på antioxidanter. 

Joe’s teer är ekologiska och påsarna är gjorda av majsstärkelse vilket gör dom komposterbara samt att teet släpper ut mer smak.

lacinato kale

kale1kalekale2Svartkålen är en korsning mellan grönkål och savojkål. Den är fullproppad med vitaminerna A,C och K, järn, kalcium, koppar och antioxidanter. Den hjälper kroppen att avgifta sig, rena blodet och innehåller goda tarmbakterier, vilket gör den till en riktig ”queen of greens”. Den är lite mildare i smaken än grönkål och passar utmärkt i juice, smoothie, sallad eller som ugnsrostad.

I morse ville jag ha något uppfriskande, återfuktande och näringsrikt, så detta fick bli innehållet: selleri, persilja, ananas, gurka, ingefära, citron och svartkål.

like a captain

hatt3Kaptenhatt, vida byxor, smalt bälte, svart blazer och hästsvans, allt från Elie Saab’s pre-fall kollektion för 2015. Känns som att jag vill anamma allt, lite synd att hatten inte värmer…men ska man vara fin…

christmas part 2

25e 25e1 25e2Här kommer sista julbilderna för i år, dessa är från juldagen hos Ylva och Oscar. Det bjöds på god mat, vin, gottigheter, en tomtenisse och givetvis massor av stök <3

xmas2Vill passa på att önska alla en god fortsättning på julen och samtidigt påminna om att ge lite extra kärlek, tillåta sig vila, njuta av god mat samt uppskatta gemenskapen med nära och kära. Det låter kanske lite klyschigt men det är trots allt det som julen är till för <3

Tyvärr var jag väldigt dålig med kameran så dessa bilder är allt jag har från julfirandet, tur att båda syskonbarnen är riktiga fotogeniquer 🙂

wrapped

xmasSå här såg mina julklappar ut i år, jag brukar vilja lägga lite tid och omsorg på att slå in men i år blev det väldigt mycket vitt och rött med några få undantag med tapeter som omslagspapper.