1:a advent

gran1Idag tändes ljusen i granen på Skeppsbron och julmarknaden i Gamla stan var full av människor som trängdes om att få köpa glögg, korvar, ostar och andra delikatesser. Otroligt stämningsfullt och vackert! Efter en stunds strosande där blev det kaffe på Mr French, som inte heller hade sparat på krutet vare sig på julpyntet eller julbordsutbudet.tomte3

ängel

drugs

gröntpulverMina droger är ju som ni kanske har märkt vid det här laget olika superfoods. Ovanstående pulver är mitt senaste tillskott i raden och kallas för livets träd och påstås vara det det mest näringsrika man kan hitta. Jag tänkte experimentera mig fram under helgen med olika ingredienser och kombinationer för att få till en god drink.

ginger kick

grafruktnyglasgreenGårdagens alla glas vin gjorde sig påminda i morse när jag vaknade uttorkad och med ett huvud som var nära på att sprängas. Till min räddning pressade jag den här juicen gjord på citron, grapefrukt, gurka, selleri, ingefära och gurkmeja. Det blev ett starkt och hettande uppvaknande. När de alkaliska effekterna har nått kroppen kände jag mig faktiskt lite piggare.

snake skin

blåahandskarTappade bort mina handskar för några veckor sedan och har gått runt och frusit om händerna sedan dess, har letat efter ett par liknande de jag tappade men det verkar nästintill omöjligt att hitta. De var flätade på ovansidan och hade touchfunktion så att man slapp ta av sig handskarna när man pillade med mobilen, vilket var väldigt bekvämt. Men nu är den jakten nerlagd då jag slog till på dessa från Filippa K istället, svart undersida och mörkblått ormskin på ovansidan.

Black friday

blackfridayFick den här fina presenten från härliga Vass PR-tjejerna. Vad kan komma mer lägligt än ett första hjälpen-kit för ett trött och livlöst hår. Tusen tack!! Ser fram emot vad som finns i 🙂

@home details

skultunapresentskultunaTidigare i höstas besökte jag gulliga Josefine på Skultuna och införskaffade mig ett förstoringsglas, en otroligt vacker detalj. Samtidigt visade Josefine mig höstens fina nyheter, bland annat Lara Bohincs fina kollektion. Jag fastnade dock för klassikern Liljan som tyvärr var slutsåld men Josefine lovade att höra av sig när den var åter på lager. Idag hämtade jag den och nu äntligen har den fått en plats hemma hos mig.

berry me

berrydrinkStartade morgonen med en riktig bärbomb. I drinken tillsatte jag ett nyfunnet näringstillskott, Mega Vital, som innehåller 186 olika ämnen i form av vitaminer, mineraler, anitoxidanter, q10, alger, aloe vera och aminosyror. En riktig näringskick som har ett högt innehåll av ORAC-enheter, Oxygen Radicla Absorption Capacity, hur väl ett ämne kan neutralisera fria radikaler. Rekommenderat ORAC intag är 3500 och vi ligger i genomsnitt på 1400 enheter per dag, Mega Vital innehåller 4111 enheter per dos.

Under syns tapeten Manhattan från gårdagens pressvisning.

New york stories

I morse var jag på Sandbergs pressvisning hos Bucks and Spurs på Karlavägen i Stockholm. Nyheten var tapetserien New York Stories  och precis som namnet antyder berättar varje tapet en egen historia om New York- staden med stort S, staden som har allt! Vi som var där fick höra om när designteamet bestående utav Sissa Sundling och Karolina Kroom begav sig till New York för att hitta inspiration till kollektionen.

”Maybe, dreaming of houses can save me
Scenes in the wallpaper
Map the architecture of my mind”

Nina Perssons lyrik ovan blev teamets soundtrack till både kollektionen och inspirationsresan.

newyorkstoriesKollektionen består utav elva mönster, några gamla klassiker i ny tappning men också flera nyheter. Mina favoriter ser ni här, Madison, Brooklyn, Raphel samt Tiffany som jag fotade häromdagen tillsammans med mitt nya nagellack.

baileys treat

bailysDen här godsaken stod på mitt bord är jag kom tillbaka från lunchen idag. Var flaskan tog vägen är fortfarande ett olöst mysterium…