halloween boost

halloweenpulverHär kommer tre halloween-inspirerade hälsobringare som jag tänkte pumpa upp mig själv med i helgen.

Istället för mitt vanliga växtprotein väljer jag pumpaprotein. Jag kanske fortsätter med det även framöver eftersom pumpa är ett fullvärdigt växtbaserat protein samtidigt som det innehåller massor av nyttigheter. Rik på mineralerna zink, järn, koppar, mangan, fosfor och magnesium, samt vitaminerna B-C och D, utöver det är den rik på nyttiga fettsyror. Som om inte det räckte innehåller den också må-bra hormonet troptyfan.

I smoothien tillsätter jag Baobab, en ”pick-me-up”. Det är bland annat C-vitaminerna och järninnehållet som bidrar till att man känner sig piggare.

Sist men inte minst bipollen, innehåller rikligt med mineraler och enzymer, ger mycket energi och sägs kunna motverka både acne och depressioner samt öka fertiliteten. Ett litet frö(pollen) med mycket kraft. Jag har testat lite olika sorter men den ovan är verkligen favoriten, inte så knastriga och har mer smak. I våras tipsade jag om ett ett superenkelt och gott bipollentips i Wellness som jag tänkte visa upp senare.

friday inspo

chloeLöst och bohemiskt i jordnära toner, till det naturell makeup och perfekt hår, krydda med Gladiatorsandaler och toppa med glädje. Fredagsreceptet kommer från Chloé’s visning för våren 2015.

som i en saga del III: skogen

skogproskogstubbeskogbäckskoghyddabrasaskogfikaTittade igenom bilderna från Thorskogs Slott och tänkte lägga upp ett inlägg från antingen slotts-guiden, vinkällaren, den fantastiska middagen eller rummen som alla var unika och väldigt vackert inredda. Istället fastnade jag för skogspromenaden till hyddan vid Skogsgläntan. Att promenera genom den vackra mosskogen med grönklädda stubbar och rinnande bäckar var som att färdas 20 år tillbaka i tiden, rakt in i Ronja Rövardotter. Väl framme vid hyddan sprakade brasan och en picknick stod uppdukad med hembakat fika och kaffe,  det skulle kunna ha varit Lovis som varit framme-)

grönSkogsinspiration från Greg Lauren’s visning för våren 2015.

love in a bottle

kombuIMG_4999Har druckit nästan en om dagen av dessa fantastiska flaskor i över en månad och fick smått abstinens när de tog slut i förra veckan. Det var länge sedan min mage mådde så bra. Tror mig även vilja påstå att jag klarat mig från alla sjukdomar som härjat på kontoret mycket tack vare mitt dagliga Kombucha-intag. Den nya leveransen som kom idag var därför väldigt uppskattad. Läs gärna mer om Kombuchans alla fördelar från mitt tidigare inlägg här.

 

washologi

washologiFick dessa två produkter från Washologi idag och längtar faktiskt till min nästa tvättid. Jag har gått över nästan helt och hållet till att tvätta miljövänligt. Främst för miljön men också för att kläderna slits mindre och för att slippa kemikalierna man utsätter huden för vid vanligt tvättmedel. Doften är fräsch och naturlig, inte alls stark och kemsik som annars. Jag har varit väldigt nöjd med de jag har testat tidigare och eftersom Washologi har erhållit ”bäst i test” har jag svårt att tro att jag kommer bli annat än nöjd.

longing for palms

palmMin syster brukar alltid säga att hon älskar palmer. Jag kan förstå henne. De är vackra och symboliserar värme, sol, hav och semester, något jag inte hade tackat nej till just nu.

Tavla/affisch /Antique/ Solisar /The Row/ Baddräkt /Finds/ Shorts /Finds  Kläder /Cut25 by Yigal Azrouel/  Strandväska /Koku/

blue fuel

blådrinkDen här blåa drinken, som jag valt att kalla Blue Fuel, ger tillräckligt med energi för att orka med förmiddagen samtidigt som den boostar kroppen med antioxidanter och vitaminer, ett extra plus är att den är riktigt god och superenkel att blanda ihop.

Mixa alla ingredienser nedan i en vanlig köksmixer/blender

– 1-2 dl blåbär (frysta)

– 1 banan

– en pressad citron blandat med vatten, ca 3 dl

– 2-3 skopor risproteinpulver från det här märket, det ger en lätt vaniljsmak och innehåller lättupptagliga proteiner från växtriket

strandnypon för extra c-vitaminer

Vill man ha den ännu mer mättande går det bra att byta ut citronvattnet mot förslagsvis mandelmjölk.

För fler tips och recept kika under fliken press.

MASSAÏ

massaiEtt rött nagellack är troligtvis något man hittar i varje kvinnas hem, klassiskt, snyggt och ett enkelt sätt att piffa upp en tråkig outfit. Tyvärr är det inte helt enkelt att hitta ett bra rött lack. Det kan vara alltifrån färgnyansen, hållbarheten eller appliceringen som inte riktigt känns bra. Dior’s Massai (färgen är mer åt det vinröda hållet än vad som syns på bilden) köpte jag i somras och lacket har blivit en riktig favorit . Den har en bredare pensel vilket gör det väldigt enkelt att applicera jämnt, det torkar snabbt, sitter bra, ger en skinande finish på bara två lager och färgnyansen är varken för ljus eller för mörk. Alla dyrare lack lever kanske inte upp till förväntningarna men Dior’s lack är verkligen värda några kronor extra.

Thursday treat

IMG_4884 Frossar i magasin denna gråa torsdag. Alltid lika kul och inspirerande att bläddra i tjocka – helst utländska magasin. Nätet i all ära men magasin ger ändå en helt annan känsla, som är svår att ersätta. Vackra Jennifer Lawrence som pryder omslaget på Vanity Fair lyser upp även den mörkaste dagen.