Yoga

yasuragi

Jag var på konferens onsdag till torsdag, där vi började med en härlig frukost på hotell Strand – som har blivit riktigt fint efter deras renovering. Kan varmt rekommendera att gå dit.

IMG_0767

Därefter bar det iväg till okänd destination…

Yasuragi.

Vi började med en god lunch för att sedan spaa runt.

IMG_0790 IMG_0831 IMG_E0880Efter mys i poolen var det dags att svira om till träningskläder – för då var det dags för yoga,  en klass som jag skulle leda. Det var inte så många som kände till att jag instruerar, så det kändes lite extra kul att visa min yogalärarsida….

extra kul var att jag på kvällen träffade VD’n för Tylösands Spa, Elisabeth – ett av mina första ställen som jag instruerade på för 14 år sedan. Det var så märkligt, för när jag satte på mig rocken på Yasuragi fick jag otroligt starka flashbacks från min tid på Tylösand. Och att sedan träffa Elisbaeth på kvällen kändes så surrealistiskt.

Först kände jag knappt igen henne, men det var någon klocka som ringde när jag såg henne. Men för att säkerställa att det var hon erkänner jag att jag googlade henne, hon satt trots allt med fem män i kostym och det hade känts en aning genant att gå fram och störa om det inte var hon. Men det var Elisabeth, så jag gick fram.

Det tog en liten stund för henne att minnas  men sedan trillade polletten ner även för henne. Vi började prata gamla minnen, det blev ett långt och känslosamt samtal om tiden då och hur det är nu… Hon gick ofta på mina klasser och jag frågade hur det var med alla mina gamla yogaelever. Vi avslutade med att hon bjöd ner mig till Tylösand, så vi får väl se om jag gästspelar där med någon klass i sommar :-)

assistent & alignment

Gick en fördjupningskurs i assistering och linjering förra helgen. Det fina med yoga är att ju mer man fördjupar och lär sig desto mer man inser att man inte kan, och desto mer vill man lära sig (eller jag talar för mig själv). För mig tat tar aldrig slut och jag älskar att grotta ner mig. Samtidigt som det känns lite frustrerande att efter så lång tid som 17 års yoga praktiserande och snart 14 års instruerande, att jag fortfarande kan känna mig som en fullkomlig nybörjare. Jag väljer att se det som något positivt. För det senaste åren har jag nog saknat de hungriga nybörjarögonen, den entusiasm och nyfikenheten som det för med sig. Det fick jag en ny dos av nu. Och att tillsammans med yogalärare från hela landet nörda in sig i olika yogafrågor var fint och inspirerande.

P1260291 P1260292Kursen fokuserade på när, hur och varför man som lärare ska/eller inte ska assistera sina elever.

assist

yogamuesli

Lanseringen av My Mueslis nya smak; Yoga hölls i samband med en energigivande yogaklass på Altromondo i morse. Müslin serverades ”overnight oats” tillsammans med hallon och kokos, utöver det bjöds det grön juice, raw-bollar och avokadoknäcke. En väldigt skön och lyxig start på dagen!

mymu

happy international yoga day!

dancers

Igår den 21 juni var det den Internationella yogadagen. Yoga har varit en del av mitt liv i över 14 år och igår ”firade” jag dagen med en Dancers pose :-)

Bilden t.v. är från igår kväll på Riddarholmen och den t.h. är 10 år tillbaka när jag jobbade som Yogainstruktör på Tylösands Spa.

”Yoga embodies unity of mind and body; thought and action; restraint and fulfillment; harmony between man and nature; a holistic approach to health and well being. It is not about exercise but to discover the sense of oneness with yourself, the world and the nature. By changing our lifestyle and creating consciousness, it can help us deal with climate change. Let us work towards adopting an International Yoga Day” – Shri Nerandra Modiji, Prime Minister of India

yogamat

DSC_4179_2DSC_4180_2 DSC_4181_2Boken Yogamat innehåller goda, näringsrika och lättsmälta recept för magen, som är fullproppade med enzymer, näring, antioxidanter och nyttiga mjölksyrebakterier. Boken är skriven av Anna Gidgård och Cecilia Davidsson och riktar sig främst till dig som yogar och vill ge kroppen rätt bränsle, både innan och efter en yogaklass, men även till dig som anser att maten, smaken och dess innehåll och viktigt.

Jag drack en juice gjord på; morötter, lime, citron, selleri, gurkmeja och ingefära som jag toppade med cayenne och peppar :-)