yoga

assistent & alignment

Gick en fördjupningskurs i assistering och linjering förra helgen. Det fina med yoga är att ju mer man fördjupar och lär sig desto mer man inser att man inte kan, och desto mer vill man lära sig (eller jag talar för mig själv). För mig tat tar aldrig slut och jag älskar att grotta ner mig. Samtidigt som det känns lite frustrerande att efter så lång tid som 17 års yoga praktiserande och snart 14 års instruerande, att jag fortfarande kan känna mig som en fullkomlig nybörjare. Jag väljer att se det som något positivt. För det senaste åren har jag nog saknat de hungriga nybörjarögonen, den entusiasm och nyfikenheten som det för med sig. Det fick jag en ny dos av nu. Och att tillsammans med yogalärare från hela landet nörda in sig i olika yogafrågor var fint och inspirerande.

P1260291 P1260292Kursen fokuserade på när, hur och varför man som lärare ska/eller inte ska assistera sina elever.

assist

s l o w down

Det har varit tyst från mig här ett tag. Det beror på flera saker där den gemensamma nämnaren är stress, när det blir för mycket säger kroppen tillslut ifrån. Vilket man borde se som något fantastiskt men som man kanske inte alltid gör. Träffade en vis person idag som sa ”det är kroppens sätt att förmedla att det är dags att ta sig till en ny nivå – en bättre och högre nivå”.

IMG_6819

För trots att jag själv lär ut på mina yogaklasser, samt som jag får höra på i stort sett alla klasser som jag själv går på hur viktigt det är man lyssnar på kroppen, så verkar man (jag i det här fallet) ändå tro att jag är någon form av superkvinna som kan förbise den lagen. Vilket jag givetvis inte kan, men det ska jag bli bättre på att påminna mig om. För någonstans vill jag ändå tro att man inte ska behöva kraschlanda fullständigt för att komma till en högre nivå, även om det för många säkert behövs något form av uppvaknade som blir en vändpunkt och som  i sin tur leder till en högre insikt….”to enlighten”, som den vise mannen sa och citerade Mooji.

Det är även en påminnelse till dig som läser detta <3

IMG_6848

yogamuesli

Lanseringen av My Mueslis nya smak; Yoga hölls i samband med en energigivande yogaklass på Altromondo i morse. Müslin serverades ”overnight oats” tillsammans med hallon och kokos, utöver det bjöds det grön juice, raw-bollar och avokadoknäcke. En väldigt skön och lyxig start på dagen!

mymu

depura ibiza

Här kommer äntligen en uppdatering från förra veckans semester på härliga och harmoniska retreatet Depura Ibiza. Beläget högt uppe i bergen, likt en oas av lugn och fridfullhet, var det svårt att förstå att man befann sig på en av världens kanske mest partyfyllda ö.

ibizadeouraUtsikten var milslång och det enda som hördes var ljudet av sjungande syrsor.

P1250278Mapi är fd skådespelerska och driver Depura Ibiza tillsammans med hennes make Rafi sedan fyra år tillbaka. Båda har en bakgrund inom yoga, meditation och kost och valde att uppfylla sin dröm när de hittade huset uppe i bergen. Kärlek och glädje genomsyrar parets energi och det går inte att ta miste på att de har hittat hem…

ibizahängmatta

Depura Ibiza är ett litet och intimt retreat med ca 8 gäster, där olika former av yoga, meditation och massage kombineras.

ibizafördrinkMaten som serveras är ekologisk och mestadels rawfood, allt för att ge kroppen en detox och samtidigt en riktig energiboost.

IMG_0158Dagen började med nässköljning och följdes av ca 90 minuters yoga, oftast ett lugnt pass. Därefter kring elvatiden serverades frukosten, som kunde variera mellan chiapudding, hirsgröt eller någon form av smoothie.

ibizafrukost

ibizalunch1Vid tresnåret dukades lunchen upp, som var dagens största mål.

ibizalunchOch efter dagens andra yogapass var det dags för middag, som alltid bestod av en varm soppa. Klockan hade oftast hunnit passera åtta och hungern var minst sagt påtaglig.

IMG_0181 ibizasunsetSolnedgång och soppa visade sig inte vara en alls så tokig kombo.

ibizamiddagMellan måltider, yoga, meditation och massage fanns det även tid för lite strandliv.

P1250226

P1250237

ibizaemma ibizachakraUtöver den vanliga massagen utfördes även en chakracleanse, salt och olja skrubbades in ordentligt på hela kroppen och sköljdes av genom att man hoppade i havet. Har nog aldrig känt min kropp så len som där och då i havet.

P1250252 P1250398Skämdes bort med mäktiga solnedgångar…

IMG_0114…till den dagliga kvällsmeditationen som hölls på taket.

ibiza

Det är inte bara sommar och semestertider som har bidragit till min frånvaro här, utan jag har befunnit mig på en plats i bergen där frånkoppling från omvärlden var en del av upplevelsen.

IMG_0104Mer om denna plats kommer…

spiritual souls

Throwback to the lovely and spiritual yoga souls I had the chance to get to know this summer. We became a true big yoga family where we were sharing love, tears, struggles and a higher spiritual connection. It all was so pure and beautiful <3

BT_0161_052_LR BT_0161_067_LR BT_0161_209_LR BT_0161_163_LR spirutalyogaBT_0161_293_LRYou will never ever get full learned in the subject yoga. And that’s probably why it, after 15 years, still keeps me so fascinated <3

If you’re thinking of taking a Yoga teacher training I can highly recommend —->  Spiritual Yoga School.

BT_0161_049_LR

the yoga sala

IMG_1593I wish I could stay and practice in this wonderful Yoga sala for longer. It has been such a bless. So much love, struggle, tears. laughs and joy that we all have shared in here <3

b80df52d59a11d7b69c34407fb69f556 IMG_2411We all recieved these three gifts on our last day <3