juices

greenery

Besökte natursköna Nyckelvikens naturreservat för första gången idag. Så grönt, tyst, lummigt och i full blomster! Kanske ett av Stockholms finaste naturområden…

IMG_7022 IMG_7018 IMG_7016

Även morgonen startade grönt…IMG_7004

gjord på citron, persilja, gurka, ingefära och lite banan.
IMG_7003

blueberry

Brukar vanligtvis ta kaffe innan jag tränar men har känt att jag blivit koffeinkänslig sista tiden, såsom darrningar, yrsel och illamående. Detta kan ta udden av hela träningen då ork, prestation och njutning inte alls blir densamma. Idag drack jag istället 2 msk koncentrerad blåbärsdryck gjord på 100% blåbär (utspädd i vatten) ungefär en halvtimme innan. Vill mig påstå att jag kände en helt annan ork…

IMG_8056

IMG_6722Det kan ju såklart vara placebo ska jag tänkte testa fler gånger.

same same but different

Three different shapes and different tastes of greens that I had this weekend. Just mix and play with the things you have at home.

IMG_2818Pre breakfast juice: cucumber, parsley, lemon and ginger.

pomegranateBreakfast bowl: banana, avocado, basil, spinach, ginger and lemon. Topping: sun seeds and pomegranate. 

IMG_2812Dessert bowl: iced banana, kiwi, vanilla, avocado, mint and lime

flu fighter

DSC_4264Började dagen med en uppfriskande och kryddig Flu Fighter-juice, då jag känt mig lite krasslig den senaste veckan.
– 1- 2 citroner
– 1 apelsin
– 2 vitlöksklyftor
– 3-4 cm ingefära
– en bit gurkmeja
+ lite cayenne

lemon & ginger

DSC_4217 DSC_4218Jag var förbi Stockholms matmarknad idag och drack bl a deras goda och stingiga ginger shot, bestående av citron och ingefära. Då jag har känt mig lite hängig och febrig de senaste dagarna passade jag även på att köpa med mig några citroner och en bit ingefära med mig hem för att göra en egen laddning. Förutom citron och ingefära tillsatte jag även en hel gurka och lite gurkmeja i min juice. Det blev en väldigt uppfriskande juice med mycket hetta, kanske inte den godaste juicen jag druckit men jag kände mig betydligt piggare efter bara en liten stund.

Liver flush

liverflush1En av mina favoritjuicer är den här; Liver Flush. I kommande nummer av Wellness tänkte jag därför tipsa om den. En smakrik och läskande juice som är perfekt att starta dagen med om man vill stimulera levern.

Jag gjorde en snarlik juice häromdagen men tyvärr smakar allt betydligt bättre i djungeln.

DSC_4042 DSC_4046DSC_4057

treat with heat

gurkmeja5Morot, grapefrukt, apelsin, citron, ingefära, gurkmeja, vitlök, chili, cayenne och lite svartpeppar. En hettande, söt, sur, besk och kryddig juice som ger ett klart sinne och som verkligen sätter igång kroppen samtidigt som den ger massor av energi. Drick den som en kickstart på morgonen eller på eftermiddagen när tröttheten träder in. Varning! Drick den absolut inte om du har tänkt att gå och lägga dig en kort stund efteråt, den håller dig nämligen vaken ett ganska bra tag efteråt.